F1: Alonso még Hamiltonnal is számol 2 A valenciai győzelem és a silverstone-i második hely után Fernando Alonso egész szép, 13 pontos előnnyel vezet az egyéni világbajnokságban Mark Webber (116 pont) és a címvédő Sebastian Vettel (100 pont) előtt. A Kanadában győzni tudó, de már előtte és azóta is gyengébb eredményeket produkáló Lewis Hamilton 92 pontjával 4.

Alonso a fenitek ellenére semmit nem vesz biztosra, semmiképp nem írja le Hamilton esélyeit, szerinte még okozhat majd fejtörést neki a mclarenes is. A spanyol így reagált, amikor arról kérdezték, kiket tart a fő riválisoknak:

“Hamiltont és a Red Bull-osokat. “Nincs nagy változás. A Lotus is elég erős lehet, jó futamaik vannak, de vasárnaponként mindig elszórnak pár pontot. Rosberg is jól kezdett, szerintem neki is jó idénye lehet, de azért mostanra visszaesett egy kicsit” – mondta a 2005-2006-os győztes.

“Szóval pillanatnyilag a legveszélyesebb ellenfelek Hamilton és a Red Bull-osok. Majd meglátjuk, hogy a további futamokon más is képbe kerülhet-e.”  

A ferraris úgy látja, hogy a Red Bull továbbra is egy kis előnyben van, de a tavalyi szezonnal ellentétben idén egyértelműen megfoghatók.

“Most van egy kis előnyük, de felzárkózhatunk, nem úgy, mint tavaly, amikor egyszerűen a saját ligájukban versenyeztek. Idén hiszünk benne, hogy ha sikerül egy kicsit javítani az autót, akkor, ha nem is az időmérőn, de versenyen mindenképp pariban lehetünk velük.”