Buknak az F1-re a világ legnagyobb cégei 2 Egy kutatás szerint a világ legnagyobb cégeit nem hagyja hidegen a Forma-1, a top25 felének volt köze a sorozathoz az elmúlt öt évben. A Formula Money című magazinban megjelent vizsgálat rámutatott arra is, hogy a száz legnagyobb cég harmada volt szponzor, tulajdonos vagy befektető ugyanebben az időszakban.

A világ öt legnagyobb vállalata közül három vállalt F1-es szerepet: a Shell (Ferrari), az ExxonMobil (McLaren) és a Kínai Nagydíj korábbi támogatója, a Sinopec. A top25-ből F1-es szerepet vállalt mostanában a Toyota, a Red Bull- és Lotus-szponzor Total, a Volkswagen (Toro Rosso), a General Electric (Caterham), az ING, a Samsung, az Eni (mindhárom Renault) és a Mercedes-tulaj Daimler. A Formula Money szerint az ilyen nagy cégek megjelenése is megkülönbözteti a Forma-1-et a többi sporttól.

Egy másik kutatás arra keresett választ, hogy a világ legértékesebb csapatainak listáján hol állnak az F1-esek. Az első hely a 2,23 milliárd dollárt érő Manchester Unitedé, az angol klub a spanyol Real Madridot előzi meg. Az F1-esek közül két alakulat került be az első ötvenbe: a Ferrari a 15. valamivel egymilliárd dollár feletti értékkel, a McLaren a 40. helyet szerezte meg.