F1: 2015-ig biztos a Belga Nagydíj jövője 2 Lelassultak az események a Francia Nagydíjjal kapcsolatban, az új kormányzat nem olyan lelkes a futam iránt, mint az előző volt. Erre reagálnia kellett a belga szervezőknek is, hiszen egy ideig úgy volt, hogy a francia versenyt a belgával éves váltásban rendezik meg. A spái szervezők nemrég elárulták, hogy új ajánlatot tettek Bernie Ecclestone-nak, aki úgy tűnik, el is fogadta a javaslatot.

Jean-Claude Marcourt vallon gazdasági miniszter szerint a belga futam jövője 2015-ig biztos, 2013-ra, 2014-re és 2015-re is meghosszabbították a szerződést. “Ezekben az években biztosan lesz futam Spa-Francorchamps-ban” – mondta Marcourt.

“Amit igazán szeretnénk, hogy a versenynek szerepe legyen a régió gazdasági fejlődésében. Azt szerettem volna, hogy valamivel kisebb költségvetésből tudjuk megrendezni a versenyt, az előző és a mostani szerződést összehasonlítva kijelenthetem, hogy az akció sikeres volt. Nem veszíthettünk tovább annyi pénzt, mint a korábbi években.”

Mancourt szeretné vonzóbbá tenni Belgiumot a turisták szemében, a versenyre tehát szükség van, de nem bármi áron. “Könnyen mentek a tárgyalások, miután Franciaországban változott a helyzet. Ott éves rotációt akartak, de ez csak egy lehetőség volt. Bernie Ecclestone-nal nagyon nehéz üzletet kötni, de most jó feltételeket sikerült kicsikarni belőle.”