F1: Räikkönen nem haragszik senkire 2 Kimi Räikkönen 2009 végén, egy évvel a szerződése lejárta előtt távozott a Ferraritól és a Forma-1-ből is. A 2007-es bajnok két ralis év után idén tért vissza a Lotusszal, ahol ugyan hozott már jó eredményeket, de egyes spekulációk szerint a kapcsolat nem túl szívélyes, az idény eleje óta kormánymű-problémákra panaszkodó finnel szemben fogy a türelem Enstone-ban.

Az olasz Autosprintnek adott interjújában Räikkönen újfent cáfolta ezeket a találgatásokat, azt mondja, jó a hangulat a Lotusnál.

“Kezdettől fogva jól érzem magam itt. Jók az emberek, mindenki laza. A versenyzés a lényeg, nem az intrikák” . mondta, majd kérdésre kitért a kormány-témára is. “Egyszerűen arról van szó, hogy korábban mindig nagyon jó kormányművű autókat vezettem. Tudom, hogy lehetne még javítani pár részleten, ezért ragaszkodom a dologhoz.”

Az olasz szaklap a Ferraritól való távozással kapcsolatos érzéseiről is megkérdezte Räikkönent:

“Én jól éreztem magam ott is. Világbajnoki címet nyertem velük, mostanra pedig nem érzek semmit irántunk, se rosszat, se jót, egyszerűen örülök annak, ami jutott. Talán lehetett volna másképp is intézni, de mit számít ez ma már? Igen, tudom, hogy miért nem maradhattam, de erről nem szeretnék beszélni. Ahogy mondtam, nem neheztelek senkire.”

Az Autosprint tudomása szerint amikor világossá vált, hogy a Ferrarinál nem lesz helye, Räikkönennek a McLaren is ajánlatot tett, de a finn visszautasította őket, mert kevesellte a pénzt. Erről is kérdezték.

“Ez nem igaz. A lényeg az volt, hogy nem láttam értelmét adott számú hónapra aláírni. Annyira nem voltam elveszett, nem volt létkérdés, hogy mindenképp az F1-ben maradhassak.”