A 2010-es visszatérése, de főképp az idei év elején különösen küszködő Felipe Massa mostanra jó formában van, állítja versenymérnöke, Rob Smedley. Az angol szerint a pilótának már egészen kicsit kell csak javulnia, hogy a régi legyen.

“Pillanatnyilag, Silverstone előtt Felipe nem sokkal marad el attól, ahogy régen vezetett, amennyire régen magabiztos volt. Persze az is kell, hogy kedvezően alakuljanak a dolgok, legutóbb pedig nem így volt nála. Kanadában a rajt után hibázott egy kicsit, ami aztán mindent megváltoztatott, Monacóban pedig 70 körig be volt ragadva a forgalomba” – magyarázta a formajavulást bizonyító eredmények hiányát Smedley.

“Azonban ami az említett versenyeken mutatott tempóját, a magabiztosságát illeti, abban a tekintetben teljesen más versenyző, mint az év elején volt. Szóval már csak nagyon kevés hiányzik, egyetlen százalékocska, hogy újra minden sínen legyen” – tette hozzá a mérnök a Ferrari hivatalos oldalán megjelent interjúban.

A szakember általánosabban is beszélt a csapat előtt álló hétvégéről, úgy véli, hogy Silverstone feküdhet majd az autónak.

“Azt hiszem, jó esélyeink lesznek Silverstone-ban, még úgy is, hogy nem titok, hogy további javulást, gyorsabb autót szeretnénk. Valenciában nem a miénk volt a leggyorsabb autó, de az idénykezdethez képest sokkal jobb volt, ami az egész csapat munkáját dicséri.”

“Viszont az autónak mindig is feküdtek a gyors kanyarok, a silverstone-i pályát pedig ezek uralják, majdnem kétharmada ezekből áll. Szóval bízom benne, hogy ezt ki tudjuk majd használni, mert a nagyszerű fejlesztési eredményeinktől eltekintve is alapvetően jó volt az autó a gyors kanyarokban, ezért gondolom, hogy jó nagyon esélyeink lesznek a hétvégén.”