A héten Münchenben a bíróság ítéletében kimondta, hogy Gerhard Gribkowski kenőpénzt fogadott el Bernie Ecclestone-tól, amikor 2005-ben akkori munkaadója, a Bayerische Landesbank érdekeivel ellentétesen áron alul adatta el a pénzintézet Forma-1-es jogokban birtokolt tulajdonrészét.

Az F1 ura is tanúskodott a tárgyaláson, ő azt állította, hogy azért fizetett, mert bankár zsarolta őt, azzal fenyegette, hogy bajba keveri a brit adóhatóságnál. Az ügyész perbeszédében zavarosnak bélyegezte Ecclestone-t, azt állította, hogy az angol az ügyben semmiképp sem áldozat, hanem egyértelműen bűntárs volt, előrevetítve annak lehetőségét, hogy a későbbiekben őt is megvádolhatják.

A német Bild arról írt, hogy Ecclestone a letartóztatás veszélye miatt talán el sem utazik a július 20-22. között rendezendő Német Nagydíjra, de a kisember a Focusnak adott interjújában cáfolta ezt.

“Csak abban hibáztam, hogy személyesen kifizettem neki tízmillió fontot” – állította a magazinnak. “Természetesen elmegyek Hockenheimbe” – mondta, hozzátéve, hogy “fogalma sincs”, megvádolják-e majd valamivel, de “majd kiderül”.

A brit Financial Times arról ír, hogy az F1 jogainak többségi tulajdonosa, a CVC befektetési csoport el is távolíthatja Ecclestone-t az F1 élérő, ha ő is vád alá kerül, míg a német Handelsblatt továbbra is fenntartja, hogy a korrupció elleni zéró toleranciát céges alapelvként kezelő Daimler, a Mercedes anyacége az ügy teljes kivizsgálását követeli, Ecclestone bizonyított érintettsége esetén ugyani meg kellene fontolniuk a sportágból való kiszállást.