A Lotus idei autója, az E20-as kétség kívül egy jól sikerült modell, de nehéz felmérni, hogy mennyire az, ugyanis két olyan pilóta vezeti, aki az elmúlt két évben nem versenyzett az F1-ben. Kimi Räikkönen és Romain Grosjean is hozott már vele két-két dobogót, de lehet, hogy több is lenne a fekete-arany járgányban.

A Kanadai Nagydíjon Jacques Villeneuve a mezőny legjobbjának vélte a Lotus autóját és azt mondta, igazi élversenyzővel a bajnokságot is vezethetné a csapat. A kanadai Räikkönent nem tartja csúcspilótának: “Az, hogy általában Grosjean mögött jár a teljesítményt tekintve, számomra azt sugallja, hogy esetleg ejthetik is” – idézte Villeneuve-öt az Auto Hebdo.

Räikkönennel kapcsolatban az a szóbeszéd is járja a paddockban, hogy a Lotusnál kezdik unni a kormányművel kapcsolatos panaszait, amit az év eleje óta cserélgetnek az autójában. “Kezd már olyan lenni, mint valami kisgyerekkel. Elé tettünk hat nyalókát, választhat. De hetedik változatot már biztosan nem fog kapni” – idézett a Speed Week egy névtelenül nyilatkozó Lotus-csapattagot.

Az egykori Ferrari- és Toyota-pilóta, a finn Mika Salo is elismeri, hogy Räikkönen néha küszködik, Kanadában Romain Grosjean igen látványosan verte az öreg rókának számító pilótát, de szerinte ostobaság viszályról beszélni, nagyon is jó a viszony Kimi és a Lotus között.

“Ez csak egy jó futam volt Grosjeantól. Kiminek továbbra is megvan a veleszületett tehetsége a versenyzéshez, azonban a csapattal még nem jutottak összhangra abban, hogy pontosan mire is lenne szüksége.”

“De ami Jacques Villeneuve-öt illeti, kétlem, hogy valaha is beszélt volna egy szót is Kimivel arról, hogy mi a gondja. Teljesen kívülálló. Mindenkinek lehet véleménye, de a valóság nagyon messze van attól, amit Villeneuve mondott.”

“Én továbbra is hiszem, hogy Kimi még futamot nyer idén, ha összejön számára a hétvége. Az is látható, hogy nagyon jó a viszonya a csapattal. Vannak problémák, de jó a légkör. A médiában egyesek már a szakadásról beszélnek, de a valóság épp az ellenkezője ennek. A csapat nagyon tiszteli Kimit és Kimi is tiszteli a csapatot” – magyarázta Räikkönen honfitársa.