Michael Schumacher a Kanadai Nagydíj időmérőjének egyik esélyese volt, ehhez képest csak a kilencedik helyről kezdheti a vasárnapi versenyt. A hétszeres bajnok a csapatot okolja helyezése miatt: túl későn küldték ki, emiatt hiába futott remek szektoridőket, meg kellett szakítania utolsó gyors körét.

“A csapat azt mondta, menjek be a bokszba, mert már piros volt a lámpa, amikor elkezdtem a kört. Én úgy láttam, hogy még zöld volt. Őszintén szólva, ezt az egészet most nem értem. Úgy számoltunk, hogy a felvezető kör után a második gyors kört nyomjuk meg igazán, mert a Q2-ben is ez volt a jobb megoldás. A Q3-ban megpróbáltunk egykörös etappal is jó időt futni, de ez nem volt igazán jó, ezért a kétkörös etapra tettünk fel mindent. Nem tudom, mit rontottunk el, a csapat azt mondta, be kell mennem a bokszba.”

Schumacher nem biztos benne, hogy Sebastian Vettelre veszélyes lett volna, de az első két sor valamelyikébe bekerülhetett volna. “Mindenki láthatta, hol álltam korábban. Nem hiszem, hogy ebben a körben lassabb lettem volna. A maximumot hoztam ki az autóból, ez már a Q1-ben és Q2-ben is látható volt. Nagy csalódás, hogy a Q3-ban nem jött össze. Ez a rajthely egyszerűen szar.”

Ross Brawn csapatfőnök elismerte, hogy a Mercedes rosszul taktikázott Schumacherrel, azon meg nem csodálkozik, hogy a hétszeres bajnok még zöldnek látta a lámpát. “Michael az edzés hivatalos leintése után négy századmásoperccel kezdte meg gyors körét. Mindannyian sajnáljuk, mert az első szektorban egyéni legjobb idejét érte el, mielőtt elvette a gázt.”