Míg Jenson Button legalább 2014-ig be van betonozva a McLarennél, Lewis Hamilton szerződése az év végén lejár. Az egykori csodagyerek és a csapat viszonya tavaly óta mintha egy kicsit feszültebbé vált volna, amin valószínűleg nem sokat javít, hogy az idén tiszteletre méltó türelemmel és pozitív hozzáállással versenyző Hamilton a McLaren stratégiai és bokszutcai hibái miatt nem tudott futamot nyerni.

2013-ban a Red Bullnál (Mark Webber), a Mercedesnél (Michael Schumacher) és a Ferrarinál (Felipe Massa) is akadhat üresedés, így bár Hamilton számára még mindig a stabilan versenyképes autókat gyártó McLaren tűnik a leglogikusabb választásnak, nem siet a hosszabbítással.

“Még nem is beszéltünk erről. Azért is, mert kicsit alábecsültem, hogy milyen nehéz és milyen sűrű lesz a szezon és úgy érzem, amúgy sincs még nagy jelentősége a kérdésnek. A bajnokság sokkal fontosabb, mint hogy mit tervezek a szerződéssel. A jövő egyelőre nem érdekes, lehet, hogy meg sem érem a következő évet! Szóval tényleg, mi értelme most ezzel foglalkozni? Az a lényeg, hogy az idei évből mindent kihozzak” – nyilatkozott egy kicsit furcsa hangvételben a 2008-as bajnok.

Hamilton korábban ugyan azt állította, hogy az első négy futam után kezd gondolkodni a szerződéről, most egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy “lehetséges”, hogy egészen az év végéig vár a dologgal. Arra a kérdésre, hogy vannak-e máshol is lehetőségei, így felelt:

“Nem nézelődök másfelé. Ahogy mondtam, igyekszem csak erre a szezonra koncentrálni, csak a győzelemre összpontosítok. Vannak mások, akik helyettem foglalkoznak ilyesmivel. Majd ha itt lesz az ideje és megkérdezik tőlem, hogy akkor mit szeretnék, akkor válaszolok. De egyelőre nem kell ezzel foglalkoznom. Gondolom most is leülhetnénk beszélni erről, de megvan a magam dolga, tényleg nem sietek ezzel. Egyáltalán nem sietek, szóval tényleg nem kell még ezzel foglalkoznom.”