A Williams áprilisban jelentette be, hogy Susie Wolff – leánykori nevén Stoddart – személyében új fejlesztőpilótát szerződtetett. A 29 éves skót versenyzőnő korábban gokartozott, a Formula Renault-ban és a Forma-3-ban is versenyzett, 2006 óta pedig a Német Túraautó-bajnokság (DTM) állandó szereplője. A Williams társtulajdonosa, Toto Wolff felesége a csapat fejlesztési munkáját segíti a szimulátoron, de részt vesz majd egyenes vonalú aerodinamikai és később valódi pályás teszten is.

Wolff nincs egyedül a mezőnyben, a Marussiának is női tesztpilótája van Maria de Villota személyében. Ők ketten a legnagyobb esélyesek arra, hogy húsz év után ismét női pilótája legyen a legrangosabb sorozatnak. “Hiszek benne, hogy ez inkább előbb, mint utóbb megtörténik” – nyilatkozta Wolff a BBC-nek.

“Biztos vagyok benne, hogy a következő tíz éven belül lesz pilótanő a mezőnyben. Van némi előítélet a motorsport világában, de szerintem a helyzet lassan változik és egyre több nőnek sikerül az áttörés.” Az utolsó nő Giovanna Amati volt a Forma-1-ben, az 1992-es idényben azonban három versenyen sem élte túl az időmérőt.

“Csak egy nagy adag bizalomra és hitre lenne szükség valamelyik csapat részéről, hogy adjon esélyt egy nőnek. Sokan vannak az F1-ben, akik örülnének ennek. Ha az első nő bejut, utána mások előtt is megnyílhatnak a kapuk.”