Jenson Button az összes idei időmérő edzésen alulmaradt csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, az utolsó két futamon a Q3-ba sem jutott be. A McLaren ennek ellenére nem aggódik, kanadai esélyesként számol Buttonnal és Lewis Hamiltonnal is.

“Idén többször láthattuk, hogy Jenson nagyon gyors péntekenként, nagyszerű munkát végez” – mondta Jonathan Neale, a McLaren ügyvezető igazgatója. “Annyi a dolgunk a mérnökökkel együtt, hogy ezt a formát péntekről átmentsük szombatra. Ennyire nem vagyunk messze, szerintem képes javulni.”

“Nem vonnék le messzemenő következtetéseket Monacóból, az egy különleges hétvége. Biztos vagyok benne, hogy Jenson jó formában lesz Kanadában.” Neale szerint Button egyfelől többször volt peches volt idén, másrészt a szoros 2012-es mezőny sem kedvezett neki.

“Jenson hadilábon állt a szerencsével az elmúlt két versenyen, a beállítások sem voltak az igaziak. A mezőny is nagyon szoros, elég egy-két tizedes rontás és máris sokkal hátrébb lehet kerülni a rajtrácson. A hat verseny hat győztese mutatja, hogy mennyire nehéz idén érvényesülni.”

Neale cáfolja, hogy a McLaren hátrafelé halad, ahogy arra Hamilton utalt a monacói verseny után. “Az autónak megvan a tempója, a készülő fejlesztésekben is rengeteg potenciál van. A barcelonai, fél másodperces előnnyel megszerzett pole is mutatta, hogy mennyire erősek vagyunk.”