Slágertémává vált a Forma-1 idei kiszámíthatatlansága, mindenkinek van véleménye arról, hogy az eddigi hat versenyen hat különböző győztes volt. A pontversenyt jelenleg vezető Fernando Alonso ugyan profitált a kavarodásból, mégis aggódik amiatt, hogy a sorozat elveszítheti hitelességét.

“Ez egy fantasztikus szezon, teljesen kiszámíthatatlan” – nyilatkozta Alonso a CNN-nek. “Ez jó a nézők számára és jó azért, mert sok figyelmet kapnak a versenyek. Ugyanakkor elveszíthetjük a hitelességet: nem feltétlenül a legjobb csapat, legjobb pilóta vagy legjobb stratégia nyer, kívülről úgy tűnik, hogy bárki előre kerülhet.”

“Nem számít a tehetség, nem számít a csapat és a teljesítmény, olyan az egész, mint a lottó. A Forma-1-ben nem lehet véletlenül elérni semmit. Világosnak kell lennie, hogy ha valaki versenyt nyer, az azért van, mert valamit jobban csinált. Nem hiszem, hogy ez jelenleg egyértelmű mindenki számára.”

Alonso az első hely ellenére is tisztában van azzal, hogy a Ferrari még nem elég gyors. “Ugyan elégedettek vagyunk a pozíciónkkal és az eddig megszerzett pontokkal, pontosan tudjuk, hogy jelenleg nem vagyunk elég gyorsak. Még rengeteg munka áll előttünk, de képesek leszünk reagálni erre a helyzetre, folyamatosan fejlesztjük az autót.”

Alonso szerint a Ferrari képes lesz harcolni a vb-címért. “A dolgok összetettek és nem feltétlenül egyértelműek. Mostanáig egyetlen autó sem uralta a mezőnyt, ahogy az előző években jellemző volt. Szerintem ott leszünk az elején, de nem tudom, hogy bajnokok leszünk-e. Ami biztos, hogy az utolsó versenyig harcolni fogunk.”