Az idény kezdetén a McLaren látszott 2012 favoritjának, de azóta alaposan átalakult a kép. A wokingi csapat mindössze egy győzelmet tudott összeszedni, a szezonnyitó óta bokszutcai és stratégiai hibák sorozatát követték el, a kezdeti potenciált tekintve nagyon gyengén szerepelnek.

A monacói hétvége sem volt épp diadalmenet, a 3. helyről rajtoló Lewis Hamiltont jobb stratégiájával Fernando Alonso és Sebastian Vettel is átugrotta, csak az 5. lett, míg Jenson Button ki sem tudott keveredni a középmezőny sűrűjéből.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh elismeri, hogy ezúttal sem volt minden rendben, de úgy véli, az alakulat továbbra is simán esélyes a bajnoki címekre.

“Nem voltunk elég gyorsak és nem nekünk kedvezett a verseny alakulása. Egy körrel a vége előtt is csak három másodpercre voltunk a vezető pilótától, de ha a monacói pályán van több autó köztünk és a vezető között, akkor nem sokat lehet tenni.”

“Az F1-ben sosem lehetünk elégedettek, de Lewis eddig minden futamon pontot szerzett, végig észnél van, nagyszerű munkát végez. A bajnokság továbbra is teljesen nyitott. Lewisszal és Jensonnal még mi is megnyerhetjük idén.”