A monacói paddock egyik beszédtémája az volt, hogy a Red Bull-os Sebastian Vettel 2014-re a Ferrarihoz szerződhet és már előszerződést is köthetett velük. A kétszeres bajnoknak elvileg a 2014-es idény végéig van szerződése a Red Bull-lal, de a spekulációk szerint az eredményekre vonatkozó záradékok lehetővé tennék az átigazolást.

Ha Vettel két év múlva valóban Fernando Alonso csapattársául szegődne, az már 2013-tól felbolygathatná az élcsapatok pilótafelállásait. Bár Felipe Massa most épp jól ment, de így is valószínű, hogy 2012 végén nem kap újabb szerződést a Ferrarinál, az olasz csapat pedig egy évre keresne valakit.

A szerepre tökéletes lenne a már korábban emlegetett Mark Webber, hiszen a karrierje végén járó ausztrál egyelőre nem írt alá 2013-ra a Red Bull-lal, levezetésként pedig biztosan “el tudná viselni”, hogy a Forma-1-es legpatinásabb csapatánál eltöltsön egy idényt jó barátja, Fernando Alonso mellett.

Ha a Red Bull úgy látná, hogy 2013-ban Webber, 2014-ben pedig Vettel is távozik, nyilván élpilótát keresne a pótláshoz, Webber helyére jó jelölt lehetne a McLarennel egyelőre még az esetleges hosszabbítás előtt álló Lewis Hamilton. A 2008-as bajnokról úgy hírlik, hogy jó ideje szeretne már egy Adrian Newey-féle autót vezetni… Már persze ha a sztármérnök marad Milton Keynesben – a Ferrari már többször csábítgatta, lehetséges, hogy Vetttellel együtt neki is újabb ajánlatot tennének.

Érdemes persze hangsúlyozni, hogy egyelőre csakis spekulációkról van szó, Vettel igyekezett is cáfolni a Ferrari-kapcsolatot: “Szerintem csak ki akarták tölteni valamivel a helyet” – utalt a hírt lehozó brit lapokra. “Én nem írtam alá semmit” – állította az osztrák Kleine Zeitungnak.

Ami az egyelőre csak az idény végéig lekötött Webber jövőjét illeti, a Red Bull-főnök Christian Horner a folytatást valószínűsítette:

“Marknak nagyszerű napja volt Monacóban! Ragyogóan versenyez, nagy formában van, láthattuk. Nagyon őszinte és nyílt a kapcsolatunk, a monacói győzelem pedig nyilván nem ront ezen! Az elmúlt években is mindig ugyanez volt a helyzet (a szerződéssel), koncentráljunk csak a jelenre, a jövő majd megoldódik magától!”

“Miért is akarna itt hagyni minket? Szerintem jól érzi magát a csapatnál. Jól ismerjük Markot, ő is ismer minket. Még csak hat futam zajlott le, természetesen sok múlik majd a motiváción, de pillanatnyilag úgy tűnik, azzal semmi gond.”