Kicsit unja már a Marussia, hogy csak a Caterhammel és a HRT-vel tud meccselni, sőt valójában inkább csak utóbbival, mert Tony Fernandesék már tettek egy lépést a középmezőny felé. John Booth csapatfőnök szerint addig a Marussiának sem lesz erre esélye, amíg nincs KERS az autóban, a következő idényben már a mozgásienergia-visszanyerő rendszerrel szeretne rajtolni az alakulat.

“Ugyan a KERS-ről azt mondják, hogy zöld technológia, valójában nem más, mint komoly pénzpocsékolás” – mondta Booth. “Ugyanakkor a mi életünkben elérkezett az idő, hogy elkezdjünk gondolkodni a rendszer használatáról. A Caterhammel szembeni, öt-hat tizedes hátrányunk éppen a KERS-nek köszönhető, úgyhogy komolyan fontolóra vettük 2013-as bevetését. Döntés még nem született.”

Booth szerint eddig csalódás a Marussia számára a 2012-es idény, amelynek komoly átszervezések után vágott neki a csapat. “Jó emberek gyűltek össze itt korábban, most jó dizájnereink vannak. Noha már három éve szerepelünk a Forma-1-ben, úgy érzem, mintha valójában tavaly júliusban születtünk volna.” Booth ezzel a korábbi technikai igazgató Nick Wirth távozására és a csapat új központba költözésére célzott.