Jenson Button csak a kilencedik helyen végzett a múlt heti Spanyol Nagydíjon, egy hellyel és hét másodperccel csapattársa, Lewis Hamilton mögött, aki 14 hellyel hátrábbról, az utolsó kockából indult a McLaren üzemanyagos melléfogása miatt. Nem ez volt az első botlás a wokingiaktól idén, a bokszkiállásoknál is több hiba fordult elő, a bakiknál is jobban aggasztja viszont Buttont a lassú autó.

“Kemény hétvége volt, különösen a vasárnap” – mondta Button. “A legfontosabb, hogy megértsük, miért nem találtuk a tempót kevés és sok üzemanyaggal sem. Még ha az időmérő nem is megy túl jól, általában akkor is tudunk erős pontszerzőként célba érni, de ezúttal nem tudtam vigyázni a gumikra és nem találtam a tempót. Ez aggasztó.”

“Igen, Lewis fantasztikus munkát végzett az időmérőn, a csapat tud ilyen autót készíteni. Mondhatjuk, hogy Lewis a versenyen is jó volt, nyolcadik lett, amivel elégedett lehet, de a sebességünk akkor is hiányzik. Az ő versenytempója alapján sem tartunk ott, ahol szeretnénk.”

“A versenyen futott leggyorsabb köröm 2,6 másodperccel volt gyengébb az abszolút legjobb körnél, nem is értem, hogyan történhetett ez. Nemcsak az autó egyik, hanem mindkét felével küzdöttem, ilyen helyzetben még nem voltam. Nagyon extrém volt.”

“Pontszám alapján a Red Bull jobb munkát végzett nálunk, de a Williamshez, Sauberhez, Lotushoz és Ferrarihoz képest ők sem voltak igazán gyorsak. Öt különböző csapat nyert öt versenyen, nem igazán értjük, mi folyik itt, de ez azt hiszem, mindenkire áll a paddockban.”