Míg tavaly Lewis Hamilton nagyrészt önmagának köszönhette a problémáit, 2012-re szemmel láthatóan sokkal összeszedettebben tért vissza. Hiába azonban a pozitív hozzáállás, és az első pár futamon még erős autó, Hamilton mindössze két 3. helyet szedett össze az első öt versenyen, a csapat bokszutcai és stratégiai hibái nem engedtek többet.

A legnagyobb baki a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon történt, amikor a McLaren az elégségesnél kevesebb benzinnel hagyta körbemenni Hamiltont a Q3-ban, így a pilóta hiába szerezte meg a pole-t, a spórolós trükközés miatt végül kizárták a kvalifikációból és a mezőny végéből kellett előrekapaszkodnia, végül 8. lett.

Hamilton mclarenes szerződése 2012 végéig tart, és egyelőre nem is tárgyalnak a hosszabbításról, nem elképzelhetetlen, hogy a 2008-as bajnok az őt mostanában sorozatosan cserben hagyó csapat helyett másfelé keres lehetőséget, a főnök azonban nem tart ettől.

“Nem, én nem hiszem ezt. Építenie kell a csapat támogatására, jól kell éreznie magát, jó formában van. Én úgy gondolom, hogy még sokáig együtt dolgozunk majd!” – mondta Martin Whitmarsh hozzátéve, hogy egészen lenyűgözte Hamilton hétvégi viselkedése.

“Aggasztott (az időmérős kudarc), mert nagyon nehéz az ilyesmi egy pilótának. De azt kell mondjam, Lewis olyan nagyságot mutatott, amilyet még nem láttam korábban. A beszélgetésünk végére már ő vigasztalt engem.”

“A csalódottság meg sem közelíti azt, amit éreztem, de ő azt mondta, hogy csapatként együtt nyerünk, együtt bukunk. Igazán nagyon nagyszerű versenyző volt a hétvégén. Egy igazi nagy versenyző a pályán kívüli kudarcokat, hibákat is képes kezelni, Lewis pedig ragyogó volt ebben. A Lewis iránti szeretetemet tovább növelte ez a hétvége. A csapat és Lewis kapcsolata csak még erősebb és jobb lett, remélhetőleg még nagyon sokáig együtt dolgozunk!”