Pastor Maldonado barcelonai győzelme azt jelentette, hogy az idei ötödik versenyen az ötödik győztes állhatott a dobogó tetejére. Ilyen kiszámíthatatlanul egyetlen szezon sem indult az elmúlt 25 évben, ugyanakkor nehéz figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a Red Bull így is vezeti mindkét pontversenyt.

Sebastian Vettel Fernando Alonsóval holtversenyben, 61 ponttal áll az élen, Barcelonában orrkúpcseréje és áthajtásos büntetése is volt, de a hatodik helyet így is megszerezte. Horner szerint normál körülmények között sem végzett volna az ötödik helynél előrébb a német. “Nem véletlen, hogy öt versenyen öt győztesünk volt eddig” – mondta Horner. “Az sem véletlen, hogy az ötödik verseny után vezetjük az egyéni és konstruktőri versenyt is, sőt utóbbiban még növeltük is az előnyünket, igaz, csak egy ponttal.”

“Idén egyértelműen a gumik jelentik a kulcsot a teljesítményhez. A tiszta köröket nézve jó a tempónk, versenyképesek voltunk, főleg Sebastian utolsó etapjában. Hamiltont, Buttont és Rosberget is megelőzte, holott pénteken Jenson még érinthetetlennek tűnt. Szóval azt hiszem, bőven van fejvakarászás mindenkinél a paddockban.”

“Az nevet a végén, aki megérti a gumik karakterisztikáját és szélesíteni tudja a működési tartományukat pályáról pályára. Jó eredményt értünk el remek felzárkózás után, a kiegyensúlyozottság és stabilitás az eddig látottak alapján kulcsfontosságú lesz idén. Az első öt versenyen minden bizonnyal mi voltunk a legkiegyensúlyozottabbak, mert vezetjük mindkét bajnokságot. Azokon a napokon, amikor nem áll minden össze, akkor is meg kell próbálni odaérni az elérhető legjobb pozícióba.”

Horner Monacóra nem mer jósolni. “Monaco olyan, mint a lottó, szóval az is benne van, hogy idén kevésbé lesz változatos. Ahogy a dolgok jelenleg állnak, senki nem tudhatja, ki kerül az élre. Monaco önmagában is másféle kihívást jelent, kíváncsian várom, hogy melyik csapatok teljesítenek majd jól.”