Lewis Hamilton szombaton még élete egyik legjobb kvalifikációjáról beszélt, miután megszerezte a Spanyol Nagydíj pole-ját, de a versenyt végül a rajtrács végéről kezdte csak, ugyanis a versenybírók szerint a McLaren vétett a szabályok ellen, büntetésből kizárták a pilótát az időmérőről.

Hamilton a 24. helyről végül a nyolcadikig kapaszkodott, a mezőny többi tagjával ellentétben mindössze két kiállással végigcsinálta a versenyt. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh nem győzte dicsérni a versenyzőjét:

“Lewis fantasztikus munkát végzett. Tudta, hogy kétkiállásos stratégián lesz és az elejétől vigyázott is a gumikra, pedig csatáznia is kellett – a végén, ha lett volna még 100 méter, Nico Rosberget is elkapta volna. Nagyon büszke voltam Lewisra tegnap és ma is az vagyok. Tegnap a saját hibáján kívül nagyon fájdalmas élményben volt része, ma mégis beért, mindössze 8 pontnyira van a bajnokságot vezetőktől!” – mondta az angol.

Hamilton nem titkolta, hogy ő is büszke arra, amit vasárnap délután összehozott:

“Örülök, ennél többet nem tehettem volna. Hihetetlenül nehéz feladat volt, úgy hallottam, én voltam az egyetlen, aki kétkiállásos stratégiát csinált. Az emberek sokszor mondják, hogy túl agresszív a vezetési stílusom – hát ma rájuk cáfoltam! Egészen meglepődtem, hogy milyen sokáig bírták a lágy gumijaim, kár, hogy nem tudtunk mindenkit elkapni a kiállásaik után.”

Míg Hamilton nagyon szépen bírt az abroncsokkal, az eddig a gumikkal való kíméletes bánásmódjáról ismert csapattársa, Jenson Button beismerte, hogy hullámvölgyben van:

“Egyszerűen lassú voltam. Hogy miért, az már nehezebb kérdés. Általában elég jól bánok a gumikkal, de most nem megy, küszködök az autóval és aggasztó, hogy nincs is gyors megoldás. Az első két futam még rendben volt, de Bahrein nehéz volt, és most is. Nem találom a tapadást. Nem hiszem, hogy én is végig tudtam volna vinni egy kétkiállásost” – mondta a kilencedikként beérő mclarenes.