A Times of India cikke szerint a HRT-hez 2012-re újraszerződtetett Narain Karthikeyan helye nem biztos, pénzhiány miatt a szezon közben is háttérbe kerülhet az indiai pilóta. A lap újságírója a pilótával folytatott beszélgetésére hivatkozva azt írja, hogy Karthikeyannak legalább még egymillió eurónyi szponzori támogatást fel kellene hajtania, hogy biztosan kitöltse az évet.

Karthikeyan számára pozitívum, hogy a Tata hátszelével rendelkezik, ugyanis az indiai óriáscég a Jaguar tulajdonosa is, a brit autógyártó pedig a Williams partnere, így a kapcsolódásnak köszönhetően a grove-i alakulat sebességváltóit ő “hozza” a HRT-hez.

A maradék egymillió összegyűjtése azonban nem lesz könnyű, teszi hozzá a Times of India, ugyanis míg a szponzorok szívesen támogatják közvetlenül Karthikeyant, a csapatnak nem szeretnének fizetni, ugyanis nem akarnak egy sikertelen alakulattal egy kalap alá kerülni.

Karthikeyan 2005-ös jordanes éve után tavaly tért vissza a Forma-1-be a HRT-vel, de csak az idény első felében versenyzett, ugyanis a Red Bull bevásárolta a helyére az idei Toro Rossó-s szereplésre készülő Daniel Ricciardót. Az indiai a szezon második felében csak hazai futamán, az F1 történetének első Indiai Nagydíján indult újra.