Az első állomás Barcelona, az a helyszín, ahol 2011-ben Tamás megszerezte saját maga és egyben a magyar autósport első GP3-as futamgyőzelmét. A csapat új, de nem ismeretlen a magyar számára, hiszen 2010-ben együtt lettek harmadikak a Brit Formula Renault 2000-es bajnokságban. A 2011-es tanulóévvel a háta mögött Tamás idén lehetőleg már minden versenyen a győzelemre tör majd, és ez természetesen tavalyi sikerének helyszínén, Barcelonában sem lesz másként.

“Nagyon vártam már a szezonrajtot, és nehéz is volt kivárni ezt versenyzőként, mivel a többi bajnokság már nagyrészt beindult, én meg legfeljebb a tévében nézhettem eddig a Formula-1-et és a többi sorozatot. Örülök, hogy Európába ért az F1, mert ez azt jelenti, hogy végre mi is csatlakozhatunk a show-hoz. Alaposan ki vagyok már éhezve a versenyzésre” – mondta el Kiss Pál Tamás, aki tehát tűkön ülve várja a 2012-es GP3-as idény rajtját.

“Külön öröm számomra, hogy második GP3-as évemet az Atech CRS GP színeiben kezdhetem meg, amely csapattal korábban a Brit Formula Renault bajnokságban is eredményesen szerepeltem” – újságolta vidáman a tavalyi évhez képest történt legnagyobb változást az előző idényt még a Tech1 Racing istálló színeiben teljesítő pilóta. “A szezon előtti teszteken nagyon jól működött a közös munka az angolokkal, biztatóak voltak az eredményeink, és nagyon pozitív az egymáshoz való hozzáállásunk. Abszolút otthonosan mozgok a csapatban, mindenkit jól ismerek, és érzem a bizalmat, valamint azt, hogy engem tekintenek az elsőszámú versenyzőjüknek, tőlem várják a sikereket. Ez engem elképesztő módon doppingol.”

“Úgy gondolom, hogy ilyen háttérrel minden adott ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk az idei bajnokságban, és mindenképp az lesz a célom, hogy mihamarabb megszerezzem az Atech első, saját magam második győzelmét a GP3-ban. Szeretnék minél több futamot megnyerni idén, de tudom, hogy nem lesz egyszerű a dolgom, mert nagyon sűrű az élmezőny. A legtöbbet, úgy érzem, a kvalifikációs tempómon kell javítanom a tavalyi évhez képest, mert igazán jó eredményeket csak jó rajtpozícióból indulva lehet elérni”- fogalmazta meg az idei célokat a 21. születésnapját jövő szombaton ünneplő pilóta.

“Jobb helyen nem is kezdődhetne a szezon, hiszen – a Hungaroring és Monza mellett – Barcelona mindig is azok közé a versenyhelyszínek közé tartozott, ahol általában nagyon hamar fel tudtam venni a ritmust, és egyből versenyképes tempót tudtam diktálni. A tavalyi győzelmem óta még különlegesebb számomra ez a helyszín, és jó érzés olyan helyen kezdeni a szezont, ahol korábban már nyertem egyszer. Ez önbizalommal tölt el az első versenyhétvége előtt, és remélem, idén is sikerül majd valami szép eredménnyel megörvendeztetnem a szurkolókat” – tette hozzá bizakodóan Kiss Pál Tamás.

Tamás barcelonai versenyeit a közönség az Eurosporton követheti vasárnap délelőtt 9 órától. Előbb a szombati futam következik felvételről, majd a vasárnapi futamot élőben adja a csatorna.