Jó ideje nem titok, hogy a Forma-1 részvényeinek egy részét hamarosan a tőzsdére viszik, a papírokat Szingapúrban dobják majd piacra. Az F1 anyacége, a Delta Topco egyik igazgatótanácsi tagja, Peter Brabeck-Letmathe egy friss interjúban megerősítette a lépést és azt, hogy hamarosan a cég elnöki posztját is elvállalhatja.

“Hamarosan a piacra lépünk Szingapúrban. Már tartottunk néhány roadshow-t és prezentációt előkészítésként. Az is igaz, hogy bejelentettem, készen állok, hogy nem operatív elnökként szerepet vállaljak az cég élén” – mondta a Salzburger Nachrichtennek az élelmiszer-ipari óriás Nestlé elnöki posztját is viselő Brabeck.

Az osztrák üzletember arról is beszélt, hogy leendő szerepében fontosnak tartja majd a 81 éves Bernie Ecclestone esetleges utódlásának előkészítését.

“Mindannyian reméljük, hogy Bernie még sokáig egészséges marad és folytatja a munkát, engem lenyűgöz az ereje. Azonban az igazgatótanács kötelessége, hogy az utódlást is rendezze. A Nestlénél mindig is úgy rendeztem, hogy bármelyik igazgatósági tag 24 órán belül pótolható legyen. Nyílt részvénytársaságként a Forma-1-nél is ennek kell érvényesülnie. A hosszú távú jövőre is gondolnunk kell, mind az új szerkezet, mind az új személyek terén.”