A karibi térség egyik legnépszerűbb úti céljának számít a Dominikai Köztársaság, a helyi nemzetközi repülőtér évi 3,7 millió utast szolgál ki. A turisták számára újabb attrakciót szolgáltathatna, ha teljesülne a jelenlegi elnök Leonel Fernández álma, aki Joe Saward F1-es blogger szerint hónapok óta készül egy pálya építésére.

Fernandez az idei elnökválasztáson nem indulhat, mert már három ciklust végigcsinált az ország élén, utódjaként Danilo Medinát támogatja. Medina valószínűleg a kampányban is bedobja a Forma-1-et, a futamrendezéssel a turisztikai ipart és ezáltal a helyi gazdaságot szeretné felpörgetni. A választások május 20-án lesznek.

Egy karibi verseny szépen illeszkedne az F1 amerikai terjeszkedésébe. Idén lesz az első verseny Austinban, jövőre New Jersey, majd Argentína és Mexikó csatlakozhat a jelenlegi kanadai és brazíliai versenyek mellé. Saward hallott egy harmadik amerikai projektről is, konkrétumok nélkül.

Korábbi hírek egyébként arról szóltak, hogy New Jersey 2014-re csúszhat, a szervezők célkitűzéseiben azonban továbbra is 2013 szerepel. Egy speciálisan felszerelt Porsche Cayenne-nel forgattak nemrég a tervezett nyomvonalon, az anyag célja a verseny népszerűsítése lesz.