F1: A Red Bull nem lett favorit 2 A címvédő Red Bull ugyan messze nem a tavalyi fölénnyel kezdte 2012-t, de Bahreinben végre megtört a jég számukra, Sebastian Vettel megszerezte a csapat első győzelmét. A siker ellenére a csapatfőnök, Christian Horner egyáltalán nem bízza el magát, kemény küzdelmet, folyamatosan változó erőviszonyokat vár ezután is:

“Azt hiszem, ez az év végig hullámozni fog. A kulcs az egyenletes szereplés lesz az olyan futamokon, ahogy győzni nem tudunk. Amikor pedig győzhetünk, akkor ki is kell használni a lehetőséget. Meggyőződésem, hogy a még további 16 futam nagy változatosságot hoz. Nehéz lett volna megjósolni, hogy alig egy héttel Kína után hogy szereplünk Bahreinben” – mondta az angol.

A címvédő csapat főnöke szerint az egyenletes, a lehetőségeket maximalizáló szereplés fontosságát mutatja az is, hogy Bahrein után a Red Bull vezeti mindkét bajnokságot:

“Végig sikerült pontokat hoznunk az első négy futamon. Volt négy negyedik helyünk Markkal és egy második, egy első, egy ötödik és egy 11. Sebastiannal. Ezzel vezetjük az egyéni és a konstruktőri versenyt is, amire nem igazán számítottunk az első két futam után. Ez is mutatja, hogy a csapatmunka döntő jelentőségű.”

A bahreini jó szereplést okát egyébként Horner sem tudja biztosan, elemezni fognak a következő két hétben.

“Most egy kicsit előrébb léptünk, más pálya, más körülmények. De hogy őszinte legyek, Bahrein előtt azt hittem, nem fekszik majd nekünk a pálya. Most lesz egy kis időnk, a mugellói teszt következik, lehetőségünk lesz átnézni az adatokat, hogy levonjuk az első négy futam tanulságait.”