Május 1-jén a Budapest belvárosában, a Bazilika és a Parlament között vezeti majd a McLarent Jenson Button. A délutáni rendezvény egy négynapos ingyenes, a Vodafone Magyarország által szervezett programsorozat része, amelyen a 2009-es F1-bajnok mellett a rali, a WTCC és több más motorsport szereplője vonul fel a belvárosi pályán.

A Forma-1-es bemutatót és a mintegy 40 órányi színes programot tartalmazó Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvégén több tízezer résztvevőre és nézőre számít a szervező telekommunikációs cég.
    
Az április 28. és május 1. között a belvárosban megrendezendő eseménysorozaton, így például a  Hungaroring Box utcában több tucat különleges versenyautót lehet megtekintetni. A résztvevők kipróbálhatják azt is, hogy milyen a valóságban a Forma-1-es kerékcsere, illetve 3D-s greenbox fotózáson vehetnek részt, ahol pár pillanatig száguldó cirkusz pilótájává válhatnak. A látogatók találkozhatnak a versenyzőkkel is, illetve több versenyautóba bele is ülhetnek.

A motorsporthoz kapcsolódó programok mellett gasztronómiai és divatshow-k, gyermekprogramok, virtuális vízilabda bajnokság, valamint koncertek is várják a látogatókat.
 
Az autósverseny biztonságáról dupla kordonozás és 30 pályabíró gondoskodik. Több száz fős személyzet – rendezők és biztonságiak – ügyelnek a nézőkre. A helyszíni tájékoztatásra is nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők: a főbb tömegközlekedési pontokon is – például a Kossuth téri, Nyugati pályaudvari, Arany János utcai és Deák téri metrómegállók aluljáróiban – tájékoztatnak a programokról, a biztonsági szabályokról, illetve arról, hogy az egyes szakaszok milyen utcákból közelíthetők meg.

A magyar előírásoknak megfelelően egészségügyi bázis, mentősök, és több tűzoltókocsi is rendelkezésre áll majd a helyszínen. A rendezvényhez szükséges területfoglalási engedélyeket az illetékes hatóságok megadták.
   
A telekommunikációs társaság az ünnepséget abból az alkalomból szervezi, hogy teljesen felújította országos telekommunikációs hálózatát.
   
Beck György, a Vodafone elnöke elmondta, Jenson Button belvárosi gyorsaság-rekordjával szimbolizálják hálózatuk minőségét és megbízhatóságát, valamint a mobilinternet sebességének hatszorosára emelkedését.