A Maláj Nagydíj nem hozott pontot Sebastian Vettelnek, ugyanis a címvédő a verseny utolsó szakaszában lekörözés közben ütközött a HRT-s Narain Karthikeyannal, a Red Bull defeketet kapott, a német a negyedik helyről a pontokon kívülre került.

Vettel közvetlenül az ütközés után a középső ujjával jelezte Karthikeyannak, mit gondol róla, majd a futam leintése után hobbivezetőnek állította be és idiótának bélyegezte a HRT-st. Karthikeyan ezután a német sportszerűségét kérdőjelezte meg, arról beszélt, hogy kétszeres bajnokként nem kellene “picsogóként” viselkednie a Red Bull-osnak.  

A múlt héten még mindkét versenyző azt állította, hogy Kínában már nem lesz miről beszélniük egymással, de ma Sanghajban azért mégis személyesen rendezték az ügyet.

“Beszéltünk, bocsánatot kért” – mondta Karthikeyanról Vettel, hozzátéve, hogy már szent a béke köztük, előfordul az ilyesmi.

“Ami engem illet, versenybaleset volt, beszéltünk egymással, rendeztük a dolgot” – erősítette meg a HRT-s.

Vettel ugyan nyíltan nem kért bocsánatot a mutogatás és az idiótázás miatt, de azért ő is önkritikát gyakorolt és azt mondta, megérti a lassabb autóban ülő pilóták helyzetét: “Hát persze, hogy nagyon ideges voltam. De természetesen elég szar lehet állandóan a tükröt is nézni, miközben az ember próbálja a saját versenyét is futni. Persze figyelni akkor is kell.”