Ugyan a Lotusnak több felvillanása is volt már idén, balesetek és egyéb problémák miatt Kimi Räikkönen és Romain Grosjean sem tudta még megmutatni, valójában mire lehet képes az autó. A finn pilóta szerint a potenciál megvan, egy büntetés és balszerencse nélküli hétvégén végre igazán jó eredményt tudna elérni.

“Lelkesítő rajtot vettünk” – jelentette ki Räikkönen a Lotus weboldalán. “Volt néhány bosszantó momentum, például a kasztniprobléma a tesztelés alatt, az ausztráliai időmérő és a malajziai váltócsere, de bebizonyítottuk, hogy minden problémával megbirkózunk és erősebben térünk vissza.”

“Úgy érzem magam, mintha soha nem mentem volna el. A csapat remek munkát végzett, jól tudok együtt dolgozni a srácokkal, ami egyszerűbbé teszi a dolgokat. Jó vezetni az autót, egyértelműen megvan a tempónk ahhoz, hogy az élcsapatokkal csatázzunk. Ami kellene, az egy kicsivel több szerencse.”

Räikkönen máris otthon érzi magát a Lotusnál, a jó hangulat segít neki. “Sokan talán nyugodtabbnak látnak, ami szerintem a csapatnak köszönhető. Itt másmilyen a környezet, mint amit korábban tapasztaltam, mindenki nagyon nyitott és nagy figyelmet fordít a részletekre is.”

“Jól érzem magam itt, ami segítségemre van abban, hogy a versenyzésre koncentrálhassak. Szerintem ezért gondolják sokan, hogy más ember lettem, pedig ugyanolyan koncentrált és motivált vagyok, mint korábban.”