A Maláj Nagydíjat Sebastian Vettel pont nélkül fejezte be, ugyanis nem sokkal a leintés előtt a negyedik helyen haladó címvédő a HRT-s Narain Karthikeyan lekörözése közben ütközött az indiaival és defektet kapott.

Vettel már a pályán bemutatott Karthikeyannak, később pedig idiótának bélyegezte az indiait. A versenybírók annyiban egyetértettek a Red Bull-ossal, hogy a hibás a HRT versenyzője volt, ezért neki 20 másodperces időbüntetést is adtak utólag, de Karthikeyan – és a közvélemény egy része is –  igen sportszerűtlennek tartotta a kétszeres bajnok reakcióját.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a hétvégén reagált a kialakult botrányra, szerinte Vettel viselkedését elégségesen magyarázzák az előzmények:

“A srácnak rögtön azután az orra alá tolták a mikrofont, hogy a negyedik helyet bukta el – persze, hogy ideges volt és kitört belőle a frusztráció. De előfordul az ilyesmi, szerintem ilyen helyzetben bármelyik pilóta teljesen ki lett volna akadva” – mondta Horner a Sky Sportsnak.

Vettel Sepang óta nem szólalt meg az ügyben, de Karthikeyan a múlt hét végére már arra jutott, hogy legjobb lesz elfelejteni a történteket.

“Elképesztő, hogy mekkora sajtóvisszhangja lett ennek, de szerintem most már itt az ideje lehiggadni. Szerintem kezeljük ezt éretten, felejtsük most már el! Senki nem akar a másik versenyző útjába kerülni, sereghajtóként, lassú autóval nem szabad ilyenbe belemenni. De különleges körülmények voltak, nem lehetett elkerülni. Jenson (Button) is ütközött velem, de utólag elmondta, hogy elfékezte magát, versenybaleset volt. Senki részéről sem szándékos az ilyesmi” – mondta az indiai.

“Nagyon is tisztelem Seb versenyzési képességeit, ennyi. Szeretném magam mögött tudni az ügyet, és csak a saját dolgomra koncentrálni” – szögezte le Karthikeyan, aki a Kínai Nagydíj hétvégéjén Vettellel személyesen sem kíván már beszélni a történtekről.

“Mi értelme lenne? Ő is lejátszotta a szerepét, én is. Egyszerűen csak tartsuk tiszteletben a másikat! Ő majd megy az élen, én meg nem, csak végezzük mindketten a saját dolgunkat!”