A Lotusról Caterhammé átnevezett alakulattól a szakértők nagy része előrelépést vár idén, sokan a pontszerzést sem tartják kizártnak. Az 1982-es idény világbajnoka, Keke Rosberg is azok közé tartozik, akik arra számítanak, hogy az istálló közelebb kerül a középmezőnyhöz, bár a finn szerint elképzelhető az is, hogy a tervezett költözködés negatívan befolyásolja a csapat teljesítményét.

“Ez egy nagy őrület lesz” – mondta Rosberg. “Ez nem csak arról szól, hogy arrébb viszünk néhány gépet, emberek százairól van szó, akik közül nem mindenki lelkesedik a költözködésért és hogy a gyerekeket új iskolába kell iratni. Meglátjuk, hogyan birkóznak meg ezzel.”

“A Caterham idén valószínűleg lép egyet előre, már csak a mostantól képbe kerülő KERS miatt is. Ezzel közelebb kerülhet a csapat a Williamshez és a Force Indiához.” Rosberg a maga részéről szurkol a kiscsapatoknak, fontosnak tartja a jelenlétüket.

“Valahol el kell kezdeni, nem lehet rögtön Ferrarivá válni. Kellenek a kicsik, máskülönben csak a McLaren, a Red Bull és a Ferrari marad. Szükség van él-, közép- és kiscsapatokra is, amelyekből egyszer akár bajnok is lehet. Gondoljunk csak a Stewartra, amely előbb Jaguarrá, majd Red Bull-lá alakult.”

Rosberg nem lelkesedik a Ferrari ötletéért, amely lehetővé tenni a kiscsapatoknak, hogy másoktól vásároljanak autót. “Ez már az állandó szabályváltozások miatt is problémás. Idén jelentősen változtak az orra vonatkozó előírások, a tavalyi autókat így nem lehet használni. Képzeljük csak el, hogy valaki előre megvette volna az előző évi konstrukciót, most mihez kezdene vele? Az F1 mindig is az a kategória volt, ahol mindenkinek magának kellett megépítenie az autóját.”