A HRT tartalékosa a barcelonai Dani Clos lesz idén, a spanyol elégedett a lehetőséggel, amit a csapattól kapott. Noha Clost sokan fizetős pilótának tartják, szerinte nem a szponzorainak köszönheti a HRT-s állást. „Az biztos, hogy nem a pénz miatt vagyok itt” – jelentette ki Clos. „Vizsgálom az esélyeket, hogy a HRT mellett esetleg milyen más sorozatokban versenyezhetek. Vannak ajánlataim, de örülök, hogy a HRT-nél lehetek. Sokan a fél karukat adnák azért, hogy bekerüljenek az F1-be.”

Clos úgy véli, hogy ha sokkal több pénze lenne, akár őt is jelölhette volna a csapat Pedro de la Rosa csapattársának Narain Karthikeyan helyett. „Nyilvánvaló, hogy a költségvetéshez való nagyobb hozzájárulás több lehetőséget teremt. Most ez az én helyem, és itt is kell lennem.”

Clos szerepe nemcsak szimbolikus lesz, több pénteki szabadedzésen is részt vehet. „Igen, igen, lesznek pénteki fellépéseim. Nem leszek azok egyike, akik csak látszólag vannak az F1-ben.” Honfitársának, Andy Souceknek is ezt ígérték a Virginnél 2010-ben, ő azonban nem vezethetett. „Nem félek ettől. Bízom a csapatban” – mondta Clos.