Bár a HRT-nek egyelőre se új autója, se szimulátora, tesztpilótát már szerzett a spanyol kiscsapat. A posztra a spanyol Dani Clost szerződtették, jelentették be ma.

A 23 éves Clos korábban indult a World Series by Renault mindkét kategóriájában, versenyzett az F3 Euroseriesben, az elmúlt három idényt pedig a GP2-ben töltötte. A spanyol három évvel ezelőtt már tesztelt a Williamsnél, a tavaly téli F1-es ifjoncteszten pedig a HRT-nél vezetett.

„Nagy lépés ez a karrieremben, mindig is erről álmodtam, most pedig megvalósult. Nagyon tetszik a csapat munkája, igen rövid idő alatt igen sokat elértek. A csapat sokat változott, mióta utoljára láttam Abu-Dzabiban, úgy gondolom, nagyszerű lehetőség és nagy megtiszteltetés, hogy én is tagja lehetek ennek az új alakulatnak. A munkánk nagyon fontos a spanyol motorsport szempontjából, nagy lehetőségek vannak benne. Emellett az is fontos számomra, hogy Pedro de la Rosa mellé kerülök, ő és Karthikeyan segíthet abban, hogy jobb versenyzővé váljak” – mondta Clos.

A HRT idén kezdődő harmadik idényére gyökeres átszervezésen megy keresztül, a korábbi, Colin Kolles-féle stábot lecserélték és Spanyolországba, Madridba költöznek az idény folyamán. A kiscsapat eredetileg a jövő heti, első barcelonai tesztre vitte volna az új autóját, de végül csak az utolsó, márciusi gyakorláson tűnnek majd fel.

Clos elvileg vezetési lehetőséget kap majd néhány pénteki szabadedzésen idén – hogy a téli teszten lesz-e szerepe, nem tudni.