A Saubert és a Red Bullt követően Jerezben késő délután a Toro Rosso is megmutatta 2012-es autóját, az STR7-est. A Red Bull olasz kiscsapata önálló konstruktőrként építette az új modellt, amely sokat megőrzött a tavalyi darab vonalaiból, bár a lépcsős orr megjelent rajta. 

“Szombat délelőtt 10-kor, amikor az autót készítettük szállításra, még nem voltam meggyőződve róla, hogy itt leszünk időben, akkor a volt a hó (Faenzában), de végül sikerült” – utalt az itthonihoz hasonlóan rossz élszak-olaszországi időre a csapatfőnök, Franz Tost.

“Az STR7-es a harmadik autó, amelyet a Toro Rosso önállóan tervezett és gyártott. Sok pénzt fektettünk az infrastruktúránk fejlesztésébe, remélem, hogy jó eredményeink lesznek az új idényben. Holnap első ízben lépünk a pályára az autóval, ami mindig különleges esemény.”

“Két igen tehetséges új pilótánk van, meggyőződésem, hogy jó munkát végeznek majd. Tavaly a nyolcadik helyen végeztünk a konstruktőri bajnokságban, reméljük, hogy idén jobban teljesítünk, a hetedik vagy annál jobb helyen zárunk!”

A kiscsapat 2011 végén elküldte korábbi versenyzőit, helyükre a Red Bull utánpótlásprogramjának két következő tagját, a tavalyi szezon második felében a HRT-nél betanuló ausztrál Daniel Ricciardót és a francia Jean-Eric Vergne-t ültették. A holnap kezdődő teszten először Ricciardo vezeti majd az idén is Ferrari-motoros autót.