Bár az észak-olaszországi havazás lehetetlenné tette a hagyományos leleplezési rendezvény megtartását, a Ferrari azért ma délelőtt online megmutatta új autóját, az F2012-est.

Az idei vörös autó teljesen szakított az elmúlt években látott elődjeivel, a csapat teljesen új tervezési hozzáállással dolgozott. A F2012-esen ez látszik is: szokatlan formák, “darabos” vonalak és természetesen ott a szabályok által megkövetelt alacsony orrot biztosító törés is, amely még a Caterhaménél is feltűnőbb.

A Ferrari azonnal győzelmeket vár új autójától, Stefano Domenicali csapatfőnök szerint a színfalak mögötti változások gyorsan meghozzák eredményüket. “Biztos vagyok benne, hogy az autónk kezdettől fogva nyerő lesz” – jelentette ki magabiztosan Domenicali. “Sok leckét tanultunk a múltból, és meghoztunk néhány nehéz döntést. Minden erőfeszítésünk benne van ebben az autóban.”

Az új Ferrarin látható extrém elemek és újítások ellenére Domenicali szerint nem egy teljesen új autóról van szó. “Technikai szempontból számos, az autó műszaki és formai megoldásait érintő újításokról beszélhetünk. De a folyamatosságot is biztosítani akartuk, remélhetőleg sikerült megtalálnunk a jó teljesítményt. Mindössze 12 napunk van arra, hogy dolgozzunk az autón és javítsuk megbízhatóságát, illetve hogy teszteljük a Pirelli új abroncsait.”


Domenicali dicsérte a csapat pilótáit, Fernando Alonsót és Felipe Massát, emellett arról is beszélt, hogy a Santanderrel kötött szponzori megállapodást 2017 végéig meghosszabbította a Ferrari. “Biztos vagyok benne, hogy csapatunk nagy erőfeszítéseket tesz idén. Fernandóval kapcsolatban nem kell semmit mondanom, a képességei magukért beszélnek. Tavaly nehéz időkben kötelezte el magát mellettünk hosszú évekre, ez jelzi felelősségérzetét.”

“Felipe tíz idény óta velünk van, mindig Ferrari-motoros autót vezetett. Nagyszerű, nagyszerű tehetség, biztos vagyok benne, hogy idén megmutatja a valódi értékét magának és az egész csapatnak is.”

A csapat azt is bejelentette, hogy szerződést hosszabbított egyik legjelentősebb szponzorával, a Santander bankkal, a pénzintézet 2017 végéig biztosan támogatja a maranellói alakulatot. Összeget nem közöltek, de úgy tudni, körülbelül évi 40 millió dollárról lehet szó.