Míg Jenson Button tavaly ősszel hosszú távra elkötelezte magát a McLarennél, Lewis Hamilton jelenlegi szerződése az év végén lejár. A pilóta és a csapat kapcsolata az elmúlt egy-két évben a pozitív kincstári nyilatkozatok ellenére láthatóan nem volt teljesen feszültségmentes, a hosszabbítás kérdését kerülték.

Az angol a csapat idei autójának tegnapi bemutatóján újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy azért nem húzzák túl sokáig a dolgot, valamikor késő tavasszal-kora nyáron rendezik a jövőt.

“Pillanatnyilag a közelgő idényre való felkészülésre koncentrálunk. Valószínűleg az első pár futam után szeretnénk majd letudni az ügyet, így utána már az év további részére összpontosíthatunk, a csapatnak nem kell ezzel törődnie, az újságírók nem kérdezgetnek róla állandóan. Szóval igyekszem majd valamikor elintézni, inkább a szezon elején, mint később” – mondta a 27 éves pilóta.

Bár három futamon győzött, Hamilton tavaly saját bevallása szerint is eddigi legrosszabb F1-es idényét teljesítette, a pályán és a magánéletében is kicsúsztak a kezéből a dolgok. A 2008-as bajnok a tél folyamán keményen edzett, amikor pedig nem a felkészüléssel volt elfoglalva, akkor családi körben igyekezett újjáépíteni magát. Pillanatnyilag úgy érzi, jó állapotban vág neki az új évnek.

“Az összes versenyt meg akarom nyeri és úgy gondolom, képes is vagyok erre. Ha az autó hozza az elvárásokat, akkor sikerülhet. Az embert csakis a saját tudata akadályozza, a bizonytalansága, a saját maga elé gördített akadályok. A lényeg, hogy ezeket félresöpörjük, túllépjünk rajtuk, azt hiszem, nekem sikerült. Szóval jól érzem magam, most itt állva erősebbnek érzem magam, mint pár hónapja, annál pedig főleg, mint amilyennek a tavalyi idénykezdetkor éreztem magam.”