A csapat központjában, Wokingban ma délben bemutatták a McLaren 2012-es autóját, az MP4-27-est. A leplet Jenson Button és Lewis Hamilton rántotta le. Velük együtt ott volt a két tesztpilóta, Oliver Turvey és Gary Paffett, akik a téli szünetben éjt nappallá téve próbálgatták az autót a szimulátorban.

Az autó elsőre hasonlít a tavalyi modellhez, bár a látható változások közé tartozik a módosított, nem megtört oldaldoboz, a nagyobb és áthelyezett tükrök és a szabályok által megkövetelt alacsonyabb orr, amelyen azonban nincs olyan lépcsős törés, mint a Caterhamen, sikerült egy ívvel megoldani. Természetesen a befújt diffúzor betiltásával a kipufogónyílás is máshova kerül. Ahogy Button megjegyezte, ez az autó “szép”.

“Azt hiszem jó ideje ez a legkifinomultabb autónk, szóval nagyon várom, hogy beülhessek. Változtattunk az oldaldobozokon, tavaly még L-alakúak voltak. Az első szárny is különbözik, és a tükrön is változtattunk, remélhetőleg most már jobban látunk, Felipe is örülni fog ennek” – mondta Hamilton.

“Kisebb lett a fara, a lehető legtöbbet igyekeztünk hozni aerodinamikailag. Most, hogy már nincs befújt diffúzor, a padlólemezt is a lehető legjobbra akartuk alakítani, ez az idei legfőbb veszteség (aerodinamikailag), ebből próbáltunk minél többet visszanyerni más megoldásokkal. Nehezebb lesz vezetni, de az idény előrehaladtával javulni fogunk, megnézzük, hol találhatunk leszorítóerőt.”

A két pilóta elmondta, hogy egészen másképp készültek a télen, Button Hawaiion edzett a melegben, míg Hamilton a hóban, a hegyekben készült és a lehető legtöbb időt próbált a családjával tölteni, a 2012-es céljuk viszont ugyanaz, a bajnoki cím.

A versenyzők azt is megerősítették, hogy szerencséjük van, ugyanis hasonló irányvonalat kérnek a mérnököktől a fejlesztés terén, ezért könnyű a közös munka, egyikük sem kerül előnybe vagy hátrányba.

“Személy szerint a tavalyi első teszt után nem hittem, hogy futamot fogunk nyerni. Nehéz megmondani, hol állunk, de remélem, hogy jó helyzetből indulunk, amikor a pályára kerül az autó Jerezben. A legfontosabb, hogy elég kilométert gyűjtsünk a teszten, hogy lehetőségünk legyen az autó finomhangolására, és az első futamon már ne kelljen ilyesmi miatt aggódni. A tesztelés pontosan az, amit a neve jelent, tesztelés. Kezdettől fogva erősnek kell lennünk, hogy magabiztosan menjünk a szezonnyitóra, ez nagyon-nagyon fontos az egész év szempontjából” – mondta Button.

“A Red Bull most is erős lesz, a bajnokság kétszeri megnyerése után nem épít senki hirtelen egy  gyenge autót. Persze mi ezt reméljük, de meglepne, ha így is lenne. Nem tudhatjuk, hol is állunk, így a lényeg az, hogy a saját munkánkra koncentráljunk a következő hetekben, aztán majd meglátjuk!”