Szerdán mutatja be új autóját, az MP4-27-est a McLaren, amely nagyon újszerűnek ígérkezik. A wokingiak felkészültek arra, hogy az autón látható, “egyértelmű formai innovációk” szabályszerűségét több oldalról is támadás éri majd, Geoff McGrath, a McLaren Applied Technologies vezérigazgatója szerint a csapat minden energiájával megvédi magát és újításait.

A különlegesnek beharangozott autó annak a törekvésnek az eredménye, hogy a McLaren a korábbi évektől eltérően kevésbé konzervatív módon értelmezze a szabályokat. “Az utóbbi években megfizettünk azért, hogy túl óvatosak voltunk” – mondta McGrath. “Az idei autón több technikai újítás is van, ezek a leleplezés után rögtön szemet szúrnak majd. Felkészültünk a harcra az autóval kapcsolatban.”

McGrath úgy véli, hogy a McLarennek idén erősen kell kezdenie a szezont, ha nem akar lemaradni. “Az elmúlt néhány évet nagy lemaradással kezdtük, ez a keserű igazság. A múltban viszont már bizonyítottuk, hogy amikor le vagyunk maradva, mindenki másnál gyorsabban találunk magunkra. Persze, amíg nem kezdődik el az első teszt Jerezben, mérnökeink nem tudhatják biztosan, hogy igazuk volt-e.”

Úgy tudni, hogy az MP4-27 fejlesztése során az egykörös tempó javítása volt az elsődleges cél. A McLaren abban bízik, hogy így több pole pozíciót szerezhet meg és az élről kontrollálhatja a versenyeket. McGrath szerint kulcsfontosságú lesz a McLaren 2012-es szezonja szempontjából, hogy a csapat legyőzze az időmérőkön tavaly szinte verhetetlen Sebastian Vettelt, 2011-ben a McLaren egyre javuló autójával sem szólt bele igazán a pole-ért folytatott harcba.

“Sebastian briliáns pilóta, mert az előző szezon végén biztosan a miénk volt a legjobb autó, mégis elkalapált minket. Próbáljuk kitalálni, hogy pontosan mit csinál ennyire jól. Hogyan képes mindig a leggyorsabb kvalifikációs körre? Szerintünk ez rajta múlik: nincs semmi trükk, egyszerűen többet hoz ki az autóból, mint mi.”