Nem Lewis Hamilton éve volt a tavalyi, a McLaren pilótájának teljesítményét több tényező is befolyásolta – rossz irányba. A pontversenyt nézve csapattársától, Jenson Buttontól is nagy verést kapott Hamilton, a McLaren-tesztpilóta Gary Paffett bízik benne, hogy a téli szünetben összeszedte magát az angol.

Bernie Ecclestone nemrég azt nyilatkozta egy osztrák lapnak, hogy szerinte a 2011-es év legnagyobb meglepetése volt Button felülkerekedése Hamilton felett. Paffett elismeri, hogy a tavalyi “sok szempontból” volt nagyon kemény év Hamilton számára.

“Lewis sem a pályán, sem azon kívül nem volt önmaga” – mondta Paffett. “Különböző magánéleti problémái vagy akármijei voltak. Remélhetőleg nyugalomban töltötte a telet, mindannyian bízunk benne, hogy rendbetette magát és újra a legjobbját fogja nyújtani. Mert amikor a legjobbját adja, akkor Lewis legalább olyan jó vagy jobb, mint bárki más.”

“Képes lesz harcolni a világbajnoki címért, újra versenyeket akar nyerni. Nem láttuk tavaly azt a Lewist, akit mindannyian szeretünk, kell nekünk vissza. És azt hiszem, az F1-nek is szüksége van erre.”

Hamiltont állítólag beidézik tanúként Adrian Sutil müncheni bírósági tárgyalására, az ezzel kapcsolatos híreket azonban a McLaren nem kívánja kommentálni a hivatalos értesítés kézhezvételéig.