Míg Jenson Buttont hosszú távra lekötötte a McLaren, Lewis Hamilton jelenlegi szerződése 2012 végén lejár, és a pillanatnyi állás szerint sem a csapat, sem ő nem siet a hosszabbítás tető alá hozásával.

Hamilton 2011-ben saját értékelése szerint is eddigi F1-es pályafutása legrosszabb évét teljesítette, és bár kifelé a csapat mindig a támogatásáról biztosította a 2008-as bajnokot, könnyen lehet, hogy valójában már megrendült a bizalmuk benne. Az angolt a McLaren kisgyerekkorától az F1-re nevelte, 2007 óta versenyez náluk.

Az 1996-os bajnok, Damon Hill szerint talán itt lenne az ideje a környezetváltozásnak, Hamiltonnak is jót tehetne egy új csapat.

“Lehet, hogy mást keres majd a McLaren helyett (2012 után)” – vélte Hill, aki szerint a Red Bull például jó választás lenne. “Lehet, hogy úgy érzi, szükséges a távozás, ami egyébként olyasmi lenne, mint az otthonról való kirepülés, hiszen 13 éves kora óta velük volt. Ha én lennék Bernie (Ecclestone), valószínűleg a Red Bullnál látnám őt legszívesebben Vettel mellett.”

A Red Bullnál ugyan tényleg adódhat üresedés, ha Mark Webber 2012 végén visszavonul, Hamilton pedig tavaly az év közepén tárgyalt is valamiről a Red Bull-főnök Christian Hornerrel, ami egész kis spekulációlavinát indított el, de a bajnoki alakulat főnöke később gyakorlatilag kizárta, hogy valamikor is Vettel mellé szerződtetnék a McLaren-sztárt.