A 44 éves atléta edzőtáborba vonul azokkal az alkalmazottakkal, akiknek a bokszkiállásoknál van komoly szerepük. A csapatnál azt várják, hogy Johnson irányításával a szerelők teljesítménye sokat javul a tavalyi évhez képest, s századokkal, vagy akár egy-két tizeddel is gyorsabb lesz egy-egy kiállás.

A 200 és 400 méteren korábban világcsúcstartó, a világ leggyorsabb embereként emlegetett Johnson felkészítő programjával olyan csapatokkal dolgozik, mint a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys, és az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő FC Dallas.

Johnson 2007-ben nyitotta meg a Michael Johnson Performance Centert, amely a sportolók állóképességének és gyorsaságának javítására fókuszál. “A 90-es évek végén, a Belga Nagydíjon találkoztam először Michaellel, mindig csodáltam elkötelezettségét, amely olimpiai bajnokká tette” – nyilatkozta Frank Williams csapatfőnök. “Michael eredményei önmagukért beszélnek, alig várjuk a közös munkát.” A Michael Johnson Performance Center szponzora is lesz alakulatnak.