Räikkönen: Nem érdekel, mit beszélnek! 2 A Lotus Renault decemberben jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött Kimi Räikkönennel, a 2007-es világbajnok két szezonnyi kihagyás után idén visszatér az F1-be.

A finn tegnap a csapat enstone-i központjában járt, ahol a műszaki gárdával folytatott megbeszélések mellett újra autóba is ült, üléspróbán vett részt.

“Amikor legutóbb Enstone-ban jártam, gyorsan behuppantam egy ülésbe, de tényleg ez az első alkalom, amikor rendesen, sisakkal a fejemen F1-es autóba ültem az utolsó 2009-es futam óta. Kicsit furcsa volt, a pilótafülke szűknek tűnik, de ez normális. Mindig is így volt, amikor üléspróbán voltam, elsőre furcsa, amikor beülök az autóba, de aztán gyorsan megszokom” – mondta Räikkönen, aki hangsúlyozta, hogy milyen lényeges volt az elvégzett az üléspróba.

“Ez az egyik legfontosabb dolog. Nagyon sok időt töltünk az autóban, kulcsfontosságú az üléspozíció, 100 százalékosan passzolnia kell. Szívesen töltök vele sok időt most, hogy jó legyen, mert sok verseny lesz az idényben, sokat kell az autóban ülni.”

Räikkönen visszatérésével kapcsolatban az általános vélemény az, hogy a finn világbajnok jelenléte mindenképp jó dolog az F1 szempontjából, de az optimista hangok mellett többen kétségbe vonták a versenyképességét és az elhivatottságát. Kimi azt mondja, nem foglalkozik azzal, ki mit mond.

“Egyáltalán nem hatnak rám ezek. Néha hülyeségeket hallok, néha jó dolgokat, de a fő, hogy én akartam a visszatérést, jó lehetőséget kaptam a csapattól, elégedett vagyok. Sosem érdekelt igazán, hogy mit gondolnak, mit beszélnek az emberek. Én csak teszem a dolgom, amíg tetszik, nekem csak ez számít.”

“Elég nagy felhajtás volt a sajtóban a visszatérésem körül, sokféle pletyka. Számomra jó visszatérni az F1-be, remélem az lesz a csapat és a szurkolók számára is! Nagyon szeretem az évnek ezt a szakaszát itt a gyárban. Igazi pezsgés van az új autó körül, minden részleg teljes gőzzel dolgozik, hogy minden kész legyen időben. Igazán lehet érezni a dolgozók elhivatottságát, jó dolog részesének lenni.”

A 32 éves finn és csapattársa, Romain Grosjean a pilóták többségéhez hasonlóan a február 7-10. közötti jerezi teszten vezeti majd az új autót, de Räikkönen már előbb még januárban melegíthet egy régebbi autóval.