Hivatalos: Buemi lehet a Vettel-pótló 2 A Red Bull kisebbik csapata, a Toro Rosso ugyan Jaime Alguersuarit és Sebastien Buemit is ejtette 2012-re, de a svájci pilótáról nemrég már úgy hírlett, hogy marad a Red Bull családban, tartalékosi állást kap. A Red Bull Racing most hivatalossá tette a dolgot.

A 23 éves pilóta a Toro Rossóhoz történt 2009-es előléptetése előtt 2008-ban már betöltött hasonló szerepet a Red Bullnál. Buemi idén ott lesz minden futamon, ha szükséges, ő ül be Mark Webber vagy Sebastian Vettel helyére.

“Jó, hogy még egy évet a Red Bull-lal maradhatok és hogy a világbajnok csapatnál kapok lehetőséget. Természetesen jobban szeretnék versenyezni, de a Red Bull Racingnél végzett fejlesztési munka a második legjobb opció” – mondta Buemi.

“Tökéletesen logikus volt, hogy Sebastien maradjon a Red Bullnál, hiszen már 2004 óta az utánpótlás-program tagja volt. A 2008-as idényből nagyon jól ismeri a csapatot, az elmúlt három évben pedig komoly versenytapasztalatot is szerzett. Fontos tesztelési és szimulátoros munkát végez majd egész évben és ott lesz minden nagydíjon is” – magyarázta a csapatfőnök, Christian Horner.

Hogy mi lesz az STR-től szintén ejtett Alguersuari sorsa, egyelőre nem világos. A spanyol HRT-nél ugyan még van egy szabad hely, de oda pénzt is kell vinni – Alguersuari családja jó kapcsolatokkal rendelkezik otthon, talán sikerül megoldani.

A Williams is adós még egy versenyzővel, de a spanyol előtt ott még sokan vannak a listán, esetleg még a Caterham (a volt Team Lotus) jöhet szóba, ahol elvileg ugyan Jarno Trulli indul idén, de jó néhányszor felmerült már, hogy az olasz veterán még a szezonkezdet előtt távozhat.