Kicsi az esély arra, hogy 2012-ben hazai pilóta is indulhat az Indiai Nagydíjon, Karun Chandhok már le is mondott arról, hogy idén F1-es álláshoz jut. Narain Karthikeyan még bizakodik, noha már csak két szabad hely van, egy a Williamsnél és egy a Hispaniánál. “Igaz, ami igaz, karácsony és az újév miatt kicsit lelassultak a dolgok” – mondta Karthikeyan.

“Most, hogy a pihenésnek vége, folytathatjuk tárgyalásainkat, még semmi nincs véglegesítve. Csak néhány hely maradt erre a szezonra, szerintem még bármi lehet, a legjobbakat reméljük. Sok dolognak kell összejönnie, nem csak az számít, hogy én mit akarok.”

Chandhok szerint nincs esélye versenyzői szerződéshez jutni 2012-ben. “Bosszantó, hogy csak nézhetem a versenyeket és nem lehetek ott a pályán” – mondta Chandhok. “Ezzel együtt nem valószínű, hogy 2012-ben versenyezni fogok. A legjobb dolog, amit tehetek, hogy teszt- és tartalékpilótaként folytatom, erről több csapattal is tárgyalok. A legtöbb döntést kereskedelmi megfontolásból hozzák meg, és ez alaposan megnehezíti a dolgunkat.”

Chandhok szerint az Indiai Nagydíj a jelenlegi indiai pilóták helyzetén nem változtatott, az új generáció számára azonban hasznos lesz a futam. “A verseny számunkra nem hozott hasznot, de sokat segít majd az indiai versenyzők következő nemzedékének.”