Adrian Newey nem aggódik a Red Bull idei szezonja miatt, a technikai igazgató szerint a szabályváltoztatások ellenére is előrelépés lesz az új autó a 2011-eshez képest. Idén a befújt diffúzorok használata már tilos, de Newey szerint ez nem befolyásolja jelentősen az RB8 teljesítményét. “Így is fejlődést jelent” – mondta Newey.

“A szabályváltozások lényegében kimerülnek a befújt diffúzorokra vonatkozó tiltásban, illetve az orrkúpok magasságának változásában. Nem hiszem, hogy ettől alapjaiban kellene átdolgozni az autó alapjait, vagyis az RB8 a negyedik generációja lesz annak a modellnek, amely RB5-ként mutatkozott be.”

Newey nem érzi bosszantónak, hogy az FIA a befújt diffúzorokkal betiltott egy olyan technológiát, amelyben a Red Bull úttörőnek számított. “Ez tényleg benne van a pakliban. Az F1-ben hosszú története van azoknak a csapatoknak, függetlenül attól, hogy ezek mi vagyunk vagy mások, amelyek előállnak valamilyen ötlettel, amelyet később betiltanak. Ez az F1 természetéből fakad.”

Miközben 2010-ben komoly megbízhatósági gondokkal küszködött a Red Bull, tavaly abszolút stabil teljesítményt nyújtott. Newey abban bízik, hogy ezt a formát tudja tartani a csapat idén is. “2010-ben rengeteg pontot dobtunk el különböző problémák miatt, de ezek hülye melléfogások voltak. Egyik hiba sem volt összefüggésben az autó általános megbízhatóságával.”