Az úgynevezett Concorde Agreement, amely a Forma-1 kereskedelmi jogtulajdonosához, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetséghez láncolja a csapatokat, 2012 végén lejár. A záradékok szerint a hosszabbításról szóló egyeztetések csak jövőre kezdődhetnek el, pletykák szerint azonban Bernie Ecclestone már aláírta az új megállapodást a Ferrarival és a Red Bull-lal.

Jelenleg mindkét istálló “felmondási idejét” tölti a csapatok szövetségében (FOTA), Ecclestone talán ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy új feltételeket kínáljon a két alakulatnak. Ecclestone számára azért előnyös, ha minden csapattal külön állapodik meg, mert felkínálhat például több pénzt a Ferrarinak és a Red Bullnak, így gyengítve a FOTA-t, amely az egység egyre labilisabb erejével nagyobb részesedést követel az F1 bevételeiből.

Luca di Montezemolo Ferrari-elnök szerint semmi nem igaz az állítólagos megállapodásból. “Januárban kezdjük az egyeztetéseket” – mondta Montezemolo. “Mindegy, hogy közösen vagy egyénileg, megtaláljuk a közös nevezőt.”