Kimi Räikkönen 2009 végén távozott a Forma-1-ből, hogy két idényt a rali-világbajnokságban töltsön. Jövőre a Renault-ból Lotusszá vedlő csapatban tér vissza a 2007-es világbajnok, Damon Hill szerint ez nagyszerű hír az F1 számára. Az angol úgy véli, Räikkönen még világbajnok lehet, ráadásul nem is egyszer.

“Ez nagyszerű, és persze sok sikert kívánok neki” – mondta Hill az Autosportnak. “Még mindig fiatal, egy jó csapatban meg fogja mutatni, hogy még mindig számolni kell vele. Már nyert egy világbajnokságot, most annyi idős, mint amikor én bekerültem az F1-be, úgyhogy van még benne néhány bajnoki cím.”

Hill reméli, hogy jövőre az ideinél sokkal nagyobb, Titanic-szerű csatát láthat a vb-címért. “Jó lenne, ha valaki megnehezítené a Red Bull dolgát, bár Adrian Newey fantasztikus, Sebastian Vettel és Mark Webber pedig nagyszerű csapatot alkot. Az biztos, hogy nem fogják könnyen adni magukat, de fantasztikus lenne nagy csatát látni a három élcsapat között.”

Hill szerint Vettel fölénye ellenére izgalmas volt a szezon. “Azt gondolom, hogy izgalmas, briliáns idényen vagyunk túl. Az F1 jó helyzetben van, de még sok dolgot kell megtárgyalni. Fontosnak tartom kiemelni, hogy Európa és Nagy-Britannia kiemelt jelentőségű a sportág számára, az emberek itt megértik és értékelik, nem szabadna megfosztani őket a versenyektől.”