Jenson Button idén három futamot is megnyert, és ugyan Sebastian Vettellel szemben nem volt esélye, a világbajnokság második helyét magabiztosan szerezte meg. A 2009-es idény világbajnoka jövőre még többet akar, szerinte az eddigi legnagyobb esély kínálkozik számára arra, hogy a Red Bull legyőzésével begyűjtse második vb-serlegét.

“Nem nyertük meg a világbajnokságot az elmúlt két évben, de néhány futamon már első voltam a McLarennel. Érzem, jön a mi időnk” – mondta Button. “Nagyon jó pozícióban vagyunk, tényleg nem lehetne jobb a helyzet, úgyhogy nagyon izgatottan várjuk 2012-t.” Button a 2010-es szezon előtt igazolt a McLarenhez, minden célt teljesített, amelyeket kitűzött maga elé. Két év alatt 484 pontot szerzett Lewis Hamilton 467-jével szemben, öt futamot nyert és idei második helyével a legjobb mclarenes vb-helyezést szállította Hamilton 2008-as diadala óta.

“Két szezont töltöttünk együtt, kicsit ijesztő, hogy milyen gyorsan elrepült az idő. Úgy érzem, valóban fejlődtünk, csak még egy kicsi plusz hiányzik, hogy jövőre több futamot nyerjünk.” Button szerint idei szezonja nem mérhető a 2009-eshez, amikor a Brawnnal bajnok lett, a Japán Nagydíjat azonban pályafutása legerősebb futamának tartja.

“Japán sokat jelentett számomra, mert szoros volt a kapcsolatom az országgal az elmúlt nyolc évben. Nagyon különleges győzelem volt azon a pályán, amelyet imádok, a japán szurkolók előtt, akik oly’ sok mindenen mentek át idén.”