Eric Boullier Lotus-csapatfőnök sokat vár a 2012-es idénytől, cél a világbajnokság negyedik helyének megszerzése. Ehhez természetesen az kellene, hogy az istálló egyet megelőzzön a jelenlegi négy élcsapatból, a 2012-es erőviszonyoktól függően a Red Bull, Ferrari, McLaren vagy Mercedes GP valamelyikét. Ezen túlmenően Boullier azt várja, hogy három éven belül a gárdának legyen esélye a világbajnoki cím megszerzésére.

“A negyedik helyet megígértük magunknak” – nyilatkozta Boullier. “Hároméves távlatban szeretnénk az egyik élcsapat lenni, vagyis rendszeresen futamokat akarunk nyerni és jó lenne olyan pozícióba kerülni, hogy a vb-címért küzdhessünk.”

Boullier szólt néhány kedves szót a frissen igazolt Romain Grosjeanról is, aki 2009-ben már volt a csapat pilótája, de hét versenyén nem szerzett pontot. “Romainnak lehetőséget adtunk az idény utolsó két futamán, a szabadedzéseken bizonyította, hogy elég tehetséges, gyors és érett ahhoz, hogy az egyik pilótánk legyen jövőre. A döntésben nem játszott szerepet nemzetisége, ez csak egy újabb pont volt, ami mellette szólt. Francia partnereink, mint például a Total, előnyt kovácsolhatnak a jelenlétéből.”