Mark Webber jövőre hatodik idényét kezdi a Red Bullnál, noha már gyakorlatilag évek óta napirenden van az ausztrál visszavonulása. Korábban Webber is többször utalt arra, hogy a 2012-es lehet az utolsó éve a Forma-1-ben, most mégis azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy nem zárkózik el egy újabb egyéves hosszabbítás elől.

“Most úgy látom, hogy akár egy kicsit tovább is maradhatok” – mondta Webber. “Helmut Marko ragaszkodott az egyéves szerződésekhez, de őszintén szólva ez nekem sem volt rossz. Az elmúlt három-négy évben mindig ez volt a kiindulási pont, az év közepén pedig leültünk elbeszélgetni a dolgokról.”

Webber az idei szezonban mindössze egyetlen győzelmet aratott Sebastian Vettel tizenegy sikerével szemben, 2012-ben szeretne sikeresebb lenni. “Természetesen nemcsak Sebastianra figyelek, hanem mindenki másra is. A McLaren erős lesz, a Ferrari szintén, jól kell kezdenünk. Mindig van olyan, hogy bizonyos pilóták összekapják magukat, míg mások kiesnek a formájukból, ez elkerülhetetlen. Ezt ki kell használni.”