Miután idén második bajnoki címét is begyűjtötte, méghozzá megfellebbezhetetlen fölénnyel, nem nagy meglepetés, hogy Sebastian Vettel a különböző díjkiosztókon is tarol. A Red Bull német sztárja tegnap a brit Autosport magazin Év Versenyzője díját kapta meg, immár második alkalommal.

“Igazából azt sem tudom, hogyan is kezdjem. Tavaly vehettem át először ezt a díjat, igazán sokat jelent a számomra. Nagy megtiszteltetés volt, hogy amikor lejöttem a lépcsőn, mindenki – köztük korábbi és mai versenyzők – tapsolt, elismerve az idei teljesítményemet. Különlegesnek érezhettem magam” – mondta köszönőbeszédében Vettel.

“Amikor kiskölyökként versenyezni kezdünk, mind az F1-ről álmodozunk, de nagyon távolinak tűnik. Nézzük a hőseinket, és ábrándozunk a nagy napról, ami aztán egyre közelebb kerül. A legnagyobb álmom az volt, hogy egyszer megnyerjem a világbajnokságot, és amikor sikerült, sokáig tartott, mire felfogtam, hogy bizonyítottam, ezt már nem veheti el tőlem senki.”

“Nehéz felfogni, hogy mennyi mindent értünk el idén, mennyi futamgyőzelem, mennyi pole – bocs, Nigel (Mansell, a korábbi rekordtartó)… Nagyon sokat jelent számomra az F1, imádom a versenyzést, a múltat, fantasztikus belegondolni”

A német később viccelődött is, elárulta, hogy előző este egy kicsit iszogatott Michael Schumacherrel a Race of Champions nemzetek versenyének sokadik megnyerése alkalmából, majd hozzátette, hogy talán hasonló okból nincs jelen barátja, Kimi Räikkönen, ezután pedig még egy kis motyogós Kimi-paródiát is előadott (a lenti videón 9 perc környékétől).

Vettel mellett az Év Brit Autóversenyzője díjat is F1-es pilóta nyerte, a cím Jenson Buttonnak jutott – a pilóta 2003 és 2009 után harmadszor kapta meg az elismerést. A feltörekvő tehetségeknek járó Autosport McLaren BRDC díját, amely egy F1-es McLaren-teszttel, 100 ezer fontos pénzdíjjal, egyéves Puma szponzori szerződéssel és a brit autóversenyzői klub (BRDC) teljes jogú tagságának elnyerésével jár, a 19 éves Oliver Rowland kapta.

Vettel a díjátadón