Míg a Ferrari adatainak a McLarenhez való eljuttatásában a maranellói oldalon tevékenykedő Nigel Stepney látszólag végleg távozott a Forma-1-ből, a mclarenes főszereplő, Mike Coughlan, miután eltiltása lejárt, idén a Williams technikai igazgatójaként tért vissza.

Az angol visszatérésekor arról beszélt, hogy a botrány óta megváltozott, nagyon megbánta a történteket, de ez a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót nem hatja meg.

“Coughlan visszatérése botrány!” – mondta az olasz La Stampának. “Úgy tűnik, az F1 soha egyetlen alkalmat sem hagy ki, hogy bolondot csináljon magából!”

A spanyol sportnapilap, a Marca egy névtelenül nyilatkozó paddockbeli forrás alapján másféleképpen írja le a helyzetet. “A kémbotrány csak egy politikai játszma volt Max Mosley (akkori FIA-elnök) és Ron Dennis (akkori McLaren-főnök) között, hiszen a csapatok közti információáramlásról mindig is tudott mindenki.”

Az már viszont a Marce forrás szerint is más kérdés, hogy vajon megfelelő pótlása lehet-e Coughlan a McLarenhez átigazolt Sam Michaelnek a Williamsnél. “Jó tervező, de inkább a mechanikai területen. Az aerodinamika nem az erőssége, de a kallódó Williams nála jobbat nem tudott felhajtani.”